Museibutikerna

Det finns två museibutiker i Pargas. En finns i anknytning till Industrimuseet längs med Gruvvägen, den andra i anslutning till Hembygdsmuseet på museibacken vid Storgårdsgatan. I butikerna säljs souvenirer med anknytning till Pargas, gammaldags leksaker och lokalhistorisk litteratur, framför allt Hembygdsföreningens publikationer

För vuxna

En speciell gåvoprodukt är det så kallade Pargassmycket som är en smyckekollektion i silver inspirerad av en vikingatida (800-1050) yxa upphittad på Jermo. I museibutikerna finns också andra silversmycken med anknytning till museerna och till den lokala kalkhanteringen. Populära produkter är disktrasor och handdukar med skärgårdsmotiv samt skrivhäften och kort med lokala motiv. Vi säljer också projekt såsom DIY-kit för att göra gammaldags penntorkare. Den för Pargas unika mineralen, Pargasiten, finns också till försäljning.

För barn och familjer

För yngre besökare finns flera böcker och spel som kan intressera. Exempelvis finns Annas och Ottos pysselbok, en målarbok med motiv från museets samlingar. Utöver det har vi bl.a. pussel i A4 storlek med tecknade motiv från Museibacken och ett memoryspel med motiv ur våra samlingar.

Vår smyckeskollektion

Målarbok